Satelliet​beelden

Satellietbeelden als basis

Met de kosteloze Satellietbeelden applicatie kunt u als agrariër, loonwerker of adviseur percelen selecteren op basis van de perceelsopgave. Vervolgens kunt u recente satellietbeelden laden en de verschillen binnen het perceel bekijken. Met deze inzichten kunt u tijdig anticiperen op veranderingen in het gewas en desgewenst een taakkaart maken voor variabele afgifte. Mogelijke toepassingen zijn variabel strooien van stikstof in de uien, tarwe en diverse andere gewassen, maar ook variabele phytophthora bestrijding en loofdoding in aardappelen.

In 3 simpele stappen kosteloos een taakkaart!

  1. Zoek het juiste perceel en selecteer een actueel satellietbeeld
    Met de handige zoekfunctie én de mogelijkheid om perceelsgrenzen te selecteren afkomstig van de perceelsopgave of deze eenvoudig zelf in te tekenen, heeft u in een handomdraai het juiste perceel aangemaakt. Via een keuzelijstje kunt u de gewenste satellietopname selecteren.

  2. Dosering invullen
    Herkent u het dat bepaalde plekken in het perceel net even wat meer voeding nodig hebben? Het perceel wordt op basis van de aanwezige variatie automatisch in 5 zones opgedeeld. Heeft u zich geregistreerd op taakkaart.nl dan kunt u ook de resolutie instellen (10*10, 20*20 of 30*30). Zelf weet u wat u gemiddeld wilt strooien, bij elke zone vult u de gewenste dosering in.

  3. Download taakkaart
    Vaak is uw machine al geschikt om plaats specifiek te strooien of spuiten. Taakkaart.nl is merkonafhankelijk, voor meer dan 95% van de machines in het veld kan de juiste taakkaart gemaakt worden.